sophie

HOW TO: Sofies top tre tips att varva ner för en rastlös människa

 Så, jag är en rastlös människa. Har inget tåla mod och yadayada.
Tycker inte om att sitta still men njuter desto mer när det händer saker typ hela tiden. 
Det sabbar ju tyvärr mer eller mindre det mesta vad gäller kreativitet och sånt kul, faktiskt. 
Minus kanske produktiviteten, jag får ju ändå saker gjort. 
Huruvida de blir svinbra gjorda eller inte är sen en annan sak. 

Att få saker gjorda så att jag är riktigt nöjd med dem krävs tålamod och ett lugn jag typ aldrig någonsin i mitt liv har kunnat besitta i mer än tio minuter. Därför kan jag nu (helt självutnämnt) titulera mig som kung över: Nedstressning för stressiga personer utan tålamod. 

Tips #1: Gör en aktivitet tvärtemot att lugna ner, aktivera dig som fan. Ta en springtur, hoppa hundra varv runt huset. Gör vad som helst som tar ut energi utan att du behöver prestera eller uppnå något. Det är typ det viktigaste, gör detta utan att sätta press på dig själv. Låt det bara ske, låt det bli som det blir. Duktigt! 

Tips #2: Ta ett bad. Och ja, jag vet att detta är det tråkigaste man kan göra. Men kombinera det med något! Bara för att man badar behöver man inte ligga stel som en pinne. Vill du käka, ta med nått att käka. Vill du spela spel, ja men spela spel då. Bara fantasin (och möjligtvis eventuella vattenskador) sätter gränserna! 

Tips #3: Vi säger att du är stressad över att få hemmet städat, och kan inte sluta tänka på det medan du hastigt dammar lite där och torkar golvet lite här. Istället, lyssna på Sofie och: 1. Hitta valfri mobil/ipod/liten sak du kan komma åt podcastappen på. 2. Hitta en skön podcast, jag lyssnar mycket på p3 dokumentär, klackspark, 08 fotboll och trea på bollen. Men det finns hundra miljoner andra att lyssna på också! (Jag har en gång i tiden spelat in podcast, badrumspodden om någon känner sig manad). 3. Slutligen, stoppa in hörlurarna, sätt på podcasten och försvinn in i samtalet utan att behöva tänka på att du ska tillföra något. Samtidigt försvinner också en hel del städning utan att du själv märker det (pga att du själv gör det typ automatiskt, inte pga magi tyvärr), och en hel del stress. Skönt!

Maria Dahl

Mysigt :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress