sophie

HOW TO: SÖKA UNIVERSITET MED SOFIE


Att söka universitet. Enkelt, piece of cake, kan man ju tycka. Hitta en utbildning, klicka runt lite på internet, skicka in och vänta på resultatet. Till detta säger jag; FEL. SÅ MYCKET FEL!!! Eller, tekniskt sett är det ju rätt, men efter tjugotvå år i livet har jag lärt mig att det tekniska och praktiska inte alltid stämmer överens. Typ aldrig, faktiskt. Därför har jag idag knåpat ihop: How to söka universitet med Sofie. 

 Vi börjar med att hitta en utbildning. Vet du vilket ämne du vill söka inom? Great. Annars har du en del att stå i, kompis. Men låt oss säga att vi har en tanke med livet, så vi söker på relevanta utbildningar, läser lite. Hittar några som låter bra. Detta var ju ganska lätt, tänker ni. I nästa sekund tycker datorn att vi nu ska rangordna utbildningarna utifrån vilken vi helst vill komma in på. Här finns det två lösningar: Antingen tänker man till, det kanske är bättre att komma in på någon helt okej-linje än att inte komma in på någon alls. Så man söker den linjen man tycker låter rätt kul, och har bäst chans att kvalificera sig till. Eller, och denna gillar jag nog bäst, så går man all in och låter den stora blodpumpande aortamuskeln ta beslutet och söker utbildningen med 22.5 poäng även då dina ligger på stadiga 14.8. YOLO. 

 Och det var det. Done, finito, tänker ni nu. Fel igen!!! Nu kommer den stora väntan, den som kommer göra er galna, utbrända och trötta på livet. Den här väntan är värre än lukten från tonfisksalladen som glömts kvar i bilen en sommardag med strålande sol och trettiotvå grader. Den är till och med värre än att Isaksson faktiskt ska lämna landslaget. Allt som en gång var roligt kommer svärtas av den här väntan. Din lillebror tar studenten (Universitetet), härliga, varma sommarkvällar med solen som aldrig går ner (En månad kvar!!!), Island slår ut England och tar sig till kvartsfinal i EM (ENDAST TVÅ VECKOR TILL ANTAGNING). Det finns inget stopp, det är det enda du kommer tänka på. Enda tills den där dagen. Det är dagen innan resultatet släpps, du sitter fastklistrad vid datorn och uppdaterar fanatiskt sidan även då det är en kvart kvar till midnatt. Sen händer det, och det du suktat efter i flera månader är äntligen här. Antagningsresultatet. Ingen mer väntan, detta är slutet. Äntligen, tänker ni, inget mer tjat och inget mer hektiskt-panikar-över-högskolan-humör. Det är slut! Men hörni, jag har hört att sidan brukar hänga sig. Vänta lite till, är ni snälla.